Najbolje Kladionice » Blog » Entain najavio kupnju hrvatskog SuperSporta

Entain najavio kupnju hrvatskog SuperSporta

Jedan od novijih događaja na hrvatskom tržištu online igara na sreću je najavljena kupnja tvrtke SuperSport od strane velikog Entaina, poznatog na svjetskom tržištu.

entain supersport

Razlog za ovaj veliki pothvat je želja za poticanjem razvoja na tržištima srednje i istočne Europe, gdje je uočen značajan potencijal budući da je u prvom polugodištu zabilježen rast dobiti.

Ako niste znali, Entain posjeduje i kladionice Coral, Bwin, kao i poznati brend PartyPoker. Za kupnju SuperSporta planiraju izdvojiti čak 600 milijuna funti u gotovini.

Dobit Entaina u prvom polugodištu iznosila je 246 milijuna funti, što je 20% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, tako da prostora za ulaganja itekako ima. Osim toga, u posljednje dvije godine bilježi se rast dobiti na ovom tržištu, što je dijelom uzrokovano pandemijom Covid-19. Velik broj igrača nije mogao kockati u pravim kockarnicama, pa su se prebacili na online igre na sreću. Međutim, trenutačno postoji pad dobiti od 7% jer igrači sada moraju drugačije preraspodijeliti svoju potrošnju zbog rasta cijena hrane i goriva koji su pogodili cijeli svijet.

Prostora za razvoj i stvaranje profita svakako ima, no kako će makroekonomski uvjeti utjecati na ovu investiciju Entaina, ostaje za vidjeti.

Related Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)