Najbolje Kladionice » Škola Klađenja » Azijski Hendikep

Azijski Hendikep u Fudbalu i Košarci

Azijski hendikep vuče korijene iz Indonezije, a postigao je ogromnu popularnost, prvenstveno zbog svojih prednosti u odnosu na klasičnu vrstu 1×2 oklade koja uključuje tri ishoda. Tijekom 21. stoljeća ova se vrsta oklade brzo proširila svijetom i našla se kao dio standardne ponude većine kladionica. Osnovni princip azijskog hendikepa je da su ekipe hendikepirane u odnosu na trenutnu snagu – formu.

Po pravilu je jača momčad (favoriti) uvijek hendikepirana s negativnim (-) azijskim hendikepom, dok je slabija momčad hendikepirana s pozitivnim (+) azijskim hendikepom. Azijski hendikep je prvenstveno postao popularan kod klađenja na nogometne utakmice, ali se proširio i na druge sportove poput košarke, tenisa, američkog nogometa i slično.

Azijski Hendikep u Fudbalu

Azijski hendikep je oblik nogometnog klađenja u kojem su momčadi hendikepirane prema svojoj formi tako da jača momčad mora pobijediti s više golova da bi vaša oklada pobijedila. Za razliku od 1×2 tržišta za klađenje na nogometne utakmice gdje su tri moguća ishoda – pobjeda, poraz i remi, azijski hendikep uključuje samo dva ishoda. To su pobjeda ili poraz. Tako azijski hendikep u nogometu eliminira mogućnost klađenja na neriješeni rezultat i time povećava vaše šanse za pobjedu. Azijski nogometni hendikep stvara situaciju kakva postoji u drugim sportovima kao što je košarka, gdje neke momčadi mogu ili pobijediti ili izgubiti utakmicu, povećavajući vaše šanse za pobjedu na 50/50.

Azijski hendikep se izražava u četvrtini, polu ili punom golu i može biti pozitivan ili negativan. To znači da nije neuobičajeno vidjeti niz azijskog hendikepa kao što su 0, -0,25, -1,25, -1, +1,5, itd. Znak plus znači da underdog ima prednost, znak minus znači da favorit ima deficit golova na samom početku. Broj iza + ili  – predstavlja broj golova u hendikepu. Dakle, +0,5 bi značilo da underdog ima prednost od pola gola, dok -1 znači da favorit počinje utakmicu s golom manje. Ako se za hendikep koristi cijeli broj, tada je u okladu uključeno izvlačenje. Tada bi u slučaju remija došlo do situacije guranja. Guranje znači da se ulozi iz oklade vraćaju svim igračima koji se utakmica završi sa 0:0, 1:1 itd.

Azijski Hendikep u Fudbalu: Primeri

Hendikep 0

Azijski hendikep 0.0 radi na istom principu kao i “Draw No Bet” oklada. U biti, remi je isključen i momčadi koje sudjeluju u utakmici mogu ili pobijediti ili izgubiti. Oznaka 0.0 znači da nijedna nogometna momčad nema hendikep da postigne pobjedu. Kakav god rezultat bude postignut tijekom 90 minuta utakmice, vrijedit će za okladu.

Sada ćemo uzeti primjer utakmicu između Liverpool-a i Real Madrid-a, gdje se želite kladiti na pobjedu prve momčadi. Na listić biste stavili azijski hendikep Liverpool 0.0, što bi značilo da ova momčad mora postići barem jedan gol više od Real Madrida. Ako bi utakmica završila pobjedom Reala, vaša bi oklada bila izgubljena. Ako bi se utakmica završila rezultatom 0:0, 1:1 i slično, uložena sredstva bi vam bila vraćena i ne biste bili u minusu.

Hendikep 0.25

Azijski hendikep od +/- 0.25 naziva se i azijska četvrt oklada. U osnovi radi na istom principu kao i hendikep 0.0, tako da timovi mogu ili pobijediti ili izgubiti. Međutim, postoje neke razlike 0.25 u odnosu na 0.0 koje dolaze s remijem.

Za primjer ćemo uzeti utakmicu između Manchester-a i Juventus-a. Pogledajmo azijski hendikep 0.25 u klađenju na favorita i autsajdera utakmice.

  • Juventus +0.25 (autsajder s četvrtinom gola prednosti). Ako Juventus dobije utakmicu, vaša bi oklada bila dobitna. Ako bi ovaj tim izgubio, vi biste izgubili okladu. Međutim, ako bi utakmica završila neriješeno, osvojili biste polovicu svog uloga.
  • Manchester –0.25 (favorit s četvrtinom gola u minusu). Ako tim Manchester-a pobijedi, vi ćete dobiti okladu, a ako izgubi, vaša oklada će biti izgubljena. I na kraju, u slučaju remija, izgubili biste polovicu svoje oklade.

Hendikep 1.25

Azijski hendikep +/- 1.25 znači da je na početku utakmice favorit dobio minus od 1.25 golova i dok bi autsajder bio u prednosti za isti broj golova. Ideja 1.25 azijskog hendikepa je podijeljena oklada između 1 i 1.5 linija hendikepa. Odnosno, ako bi uložili 100 KN po meču, 50 KN bi išlo na 1 liniju, a 50 KN bi išlo na 1.5 liniju.

Uzmimo za primjer utakmicu između momčadi Arsenal-a i West Ham-a. Oklada na azijski hendikep od +/- 1.25 izgledala bi ovako:

  1. Kladite se na Arsenal -1,25 (favorit s -1,25 golova u minusu)
  • Ako ova momčad dobije utakmicu s 2 ili više golova razlike, tj. 2:0, 3:1 ili 3:0, dobivate okladu.
  • Gubite uloženi novac ako West Ham pobijedi ili ako dođe do remija.
  • Gubite polovicu uloga ako Arsenal pobijedi s 1 golom, odnosno sa 1:0, 2:1 ili 3:2.
  1. Kladite se na West Ham +1.25 (outsider s +1.25 gola prednosti).
  • Dobivate okladu ako West Ham pobijedi ili ako je neriješeno.
  • Dobivate polovicu oklade ako Arsenal pobijedi sa samo jednim golom (tj. 1:0, 2:1, 3:2, itd.).
  • Gubite u slučaju da Arsenal pobijedi West Ham s 2 ili više golova.

azijski hendikep

Azijski Hendikep u Košarci

Za pobjedu u okladi za azijski košarkaški hendikep, bitno je odabrati najbolji košarkaški hendikep liniju. Dakle, morate biti upoznati s momčadima koje će igrati na utakmici i procijeniti koliko će bodova biti dato tijekom utakmice. Morate istražiti sve što možete o timovima da biste bili u dobroj poziciji da postavite pravi azijski hendikep i pobijedite. Košarka je sport s visokim bodovima, gdje ishod utakmice može biti ili pobjeda vašeg tima ili poraz. Dakle, za razliku od nogometnih utakmica u košarci, nema remija.

Kao i u nogometnom klađenju, favorit ima nekoliko poena zaostatka i znak minusa ispred broja poena. S druge strane, autsajder je označen znakom + i ima nekoliko bodova prednosti. Na primjer, klađenje na momčad A s azijskim hendikepom od –7.5 bodova znači da favorit treba postići minimalno osam bodova da bi pokrio hendikep. S druge strane, klađenje na autsajdera s linijom +7.5 značilo bi da ova momčad mora pobijediti u utakmici ili izgubiti sa sedam poena ili manje da bi vaša oklada dobila.
azijski hendikep kosarka

Azijski Hendikep na hrvatskim kladionicama

Azijski hendikep je vrlo popularan u kladionicama, a igraju ga i iskusni i igrači koji tek ulaze u svijet klađenja. Odabrali smo za vas tri vrlo popularne kladionice u Hrvatskoj koje će vam dati priliku postaviti azijski hendikep u nogometnim i košarkaškim utakmicama. Više o ovim operaterima klađenja možete pročitati u nastavku.

Germania

germaniaGermania je sportska kladionica osnovana davne 1998. U vlasništvu je GERMANIA sport d.o.o. i licencirana od strane Ministarstva financija Republike Hrvatske. Germania nudi izvrstan sportski bonus dobrodošlice novim korisnicima. Paket dobrodošlice iznosi 200% do 3500 KN, uz minimalni depozit od 30 KN. Maksimalni iznos ove ponude za prvu uplatu je 500 kuna, za drugu 1000 kuna, a za treću 2000 kuna. Paket dobrodošlice sadrži određene uvjete klađenja koji se razlikuju za standardno online i sportsko klađenje uživo. Tipično klađenje se računa kao 100% depozita na listićima s minimalno 4 događaja i minimalnim pojedinačnim tečajem od 1.45. Što se tiče klađenja uživo, ono se računa kao 20% depozita na listićima s najmanje 2 događaja i minimalnim tečajem 1.20.

Mozzart

mozzartKao i Germania, Mozzart ima dugu tradiciju poslovanja. Osnovana je 2001. godine. Klađenje na ovoj platformi regulirano je licencom koju izdaje Malta Gaming Authority. Mozzart sportska ponuda dobrodošlice je 100% do maksimalno €100. Osim toga, igrač dobiva i bonus besplatnih oklada u iznosu od €20. Kako bi korisnik mogao aktivirati besplatne oklade, u klađenju na bilo koji sportski događaj mora uložiti minimalno €5. Tečaji za ovo klađenje moraju biti 1.2. Kao i kod prethodne kladionice, Mozzart predviđa uvjete klađenja koji moraju biti ispunjeni prije povlačenja. Za podizanje novca s računa, igrač se mora kladiti najmanje 4 puta s tečajem 1.35 i na minimalno četiri događaja.

Favbet

favbet Još jedan iskusni operater u svijetu klađenja je kladionica Favbet osnovana 1999. godine. Ovaj operater je u vlasništvu Favorit United N.V. i posluje pod licencom Curacao. Kao i kod Mozarta, paket dobrodošlice ove stranice za klađenje uključuje bonus na depozit i besplatne oklade. Favbet bonus dobrodošlice je 100% na prvi depozit do maksimalno 5000 KN + maksimalno 200 KN besplatnih oklada. Što se tiče prvog dijela promocije, minimalni ulog je 100 KN, a oklada se mora staviti prije povlačenja 40 puta. U slučaju besplatnih oklada, prihod se može uložiti u pojedinačni ili akumulacijski listić s tečajem od 1.5 ili više. Bonus dobrodošlice mora se iskoristiti u roku od 10 dana.

Zaključak

Azijski hendikep je vrsta oklade koja vam definitivno nudi veće šanse za pobjedu bilo da ste ljubitelj nogometnih ili košarkaških utakmica. Postoji mnogo prednosti azijskog hendikepa u odnosu na oklade koje uključuju višestruke ishode poput 1×2 i drugih. Ako uspijete pravilno razumjeti kako funkcionira azijski hendikep, postoji velika mogućnost da ćete ostvariti dugoročne dobitke igrajući azijski hendikep. To vrijedi ne samo za iskusne igrače nego i za amatere. Svatko se može vrlo brzo prilagoditi azijskom hendikepu.