Najbolje Kladionice » Škola Klađenja » Prekid Utakmice

Prekid Utakmice Pravila na Hrvatskim Kladionicama

Otkazivanje, odgoda i prekid utakmica događaju se s vremena na vrijeme. Kako se ne biste iznenadili i pitali što dalje, pripremili smo detaljan vodič vezan za ovu problematiku. Najvažnije pitanje koje se postavlja u vezi s ovakvim utakmicama je što se događa s vašom okladom? U slučaju da je prekinuta utakmica kladionica koju ste odabrali može postaviti specifična pravila koja možete pročitati u odjeljku “Uvjeti klađenja”. Međutim, uvjeti klađenja mogu biti preopsežni i zamorni za čitanje, stoga smo za vas spremili najvažnija pravila prekinutih utakmica, kao i ona koja se odnose na otkazane i odgođene događaje. Vidjet ćete kako se ponašaju Mozzart, Favbet i Germania u slučaju prekinutih mečeva i što će se dogoditi s vašim ulozima.

Prekid Utakmice

Prekid utakmice je situacija u kojoj je utakmica tijekom svog trajanja zaustavljena prije regularnog vremena njenog završetka. Dakle, prekinuta utakmica je službeno počela, ali je završena prije nego što treba.   Razlozi prekida utakmice mogu biti različiti. Međutim, prilikom postavljanja pravila o okladama na prekinute utakmice, kladionice se ne vode razlozima prekida. Prekid utakmice pravila razlikuju se od operatera do operatera i moći ćete ih vidjeti u nastavku.

Može se dogoditi da navijači uđu u teren nogometne utakmice, i da sudac da znak za prekid meča. Oklade postavljene na takve utakmice mogu, ali ne moraju biti valjane. Na primjer, ako se kladite na točan rezultat 3-0, ali u 80. minuti igra je prekinuta, tržište još nije riješeno pa će oklada biti poništena, a vi ćete dobiti svoj novac natrag. Međutim, ako se u istoj utakmici kladite na strijelca prvog pogotka koji je postigao taj rezultat u prvom poluvremenu, tada će vaša oklada vrijediti.

Prekid Utakmice i Pravila na Hrvatskim Kladionicama

Kao što smo već rekli, pravila za prekid utakmice razlikuju se od kladionice do kladionice. U nastavku ćete vidjeti kakva su ova pravila u Mozzart, Favbet i Germania kladionici.

Mozzart

mozzartMozzart ima dosta opsežna pravila koja vrijede u slučaju prekida sportskih utakmica. Pravila se razlikuju od sporta do sporta pa biste sve trebali detaljno pročitati.

Ako se utakmica prekine prije službenog kraja i ne nastavi se i završi unutar 50 sati, oklade se mogu ili ne moraju smatrati nevažećima ovisno o sportu. Sve vrste oklada će se smatrati nevažećim i vrijedit će tečaj 1.0 za sportove koji se mogu podijeliti na dva poluvremena kao što su nogomet, košarka i ostali koji su prekinuti u prvom poluvremenu. Međutim, ako se sportski događaj prekine direktno prije kraja prvog poluvremena ili kasnije, rezultat u trenutku prekida primjenjivat će se na sve vrste oklada.

Oklade će se smatrati nevažećim za sportove koji se igraju u tri trećine, kao što su hokej i drugi, u slučaju prekida u bilo kojoj od prve dvije trećine. Ako se utakmica prekine na samom kraju druge trećine, ili tijekom pauze između druge i treće trećine, ili tijekom trajanja treće trećine, postignuti rezultat u primjenjivat će se na sve vrste oklada . U timskim sportovima postignuti rezultat, ako se završe 3 seta, će se primijeniti na sve vrste oklada. Ako 3 seta nisu dovršena, oklade će se smatrati nevažećim i primjenjivat će se tečaj 1.0. Posebna pravila za tenis i bejzbol:

  • Tenis: Ako se teniski meč prekine i ne završi unutar 50 sati, tečaj od 1.0 će se primijeniti na sve vrste oklada. Ovo pravilo vrijedi bez obzira na set u kojem je meč prekinut. Ako se utakmica završi u roku od 50 sati, tečaj 1.0 se ne primjenjuje.
  • Bejzbol: U slučaju prekida događaja, iz bilo kojeg razloga, koji se ne završi do kraja dana, tečajevi klađenja 1.0 primjenjivat će se na sve vrste oklada.

U slučaju prekida događaja u sportskom klađenju uživo koji se ne završi unutar 12 sati od njegovog početka, sve oklade čiji je ishod nepoznat smatrat će se nevažećim i primjenjivat će se tečaj 1.0.

Germania

germaniaS obzirom na to da se događa da utakmice završe prije isteka regularnog vremena, trebali biste znati koja ćete prava imati u pogledu već plasiranih uloga. Prvo ćemo objasniti pravila koja postoje u standardom Germania online klađenju, a zatim pravila koja vrijede za sportsko klađenje uživo.

Ako se sportska utakmica prekine prije isteka regularnog vremena, na sve oklade koje nisu određene do trenutka prekida obračunat će se tečaj 1.0. Ovo pravilo vrijedi ako se događaj ne održi unutar 50 sati od vremena navedenog na listiću. Oklade koje su bile uspješne prije prekida događaja podmiruju se po stopi po kojoj su stavljene. U slučaju da se prekinuti događaj nastavi unutar 50 sati od vremena navedenog na listiću, u obzir će se uzeti svi odigrani listići.

Ako dođe do prekida događaja u utakmicama uživo, tada se oklade postavljene do trenutka prekida podmiruju prema igranim tečajevima samo ako je ishod oklade podmiren do prekida. Moguće je da će se u klađenju uživo utakmica nastaviti unutar 12 sati od trenutka kada je događaj prvobitno započeo. U tim situacijama, oklade koje nisu bile zaključene do trenutka prekida podmiruju se prema igranim tečajevima.

Međutim, ako se nastavak događaja ne dogodi u roku od 12 sati, sve oklade postavljene do trenutka prekida, a koje nisu podmirene, bit će prihvaćene po tečaju 1.0. Ova pravila ne vrijede za teniske mečeve uživo. Kada se meč prekine u slučaju oklade na tenis uživo, pravilo je da ako se ne nastavi unutar 24 sata, sve oklade koje nisu zaključene smatrat će se nevažećim i primjenjivati se koeficijent 1.0.

Favbet

favbetU slučaju prekida utakmice kladionica Favbet ima pravila koja se ne razlikuju u slučaju standardnog klađenja na utakmice i klađenja uživo. U nastavku ih možete pročitati.

Sljedeća pravila vrijede za ‘’pre match’’ utakmice. Ako je sportski događaj prekinut i ne završi unutar 25 sati od početka utakmice, oklade će biti nevažeće i isključene iz sustava i kombinacija. Međutim, u slučaju da utakmica nije završena, oklade na četvrtine i poluvremena koje su završene ostaju važeće. Odnosno, one oklade koje su jedinstveno određene prije kraja događaja, kao što su 1. pogodak, vrijeme 1. pogotka, rezultat 1. poluvremena i druge ostaju važeće.

Oklade čiji je ishod poznat u klađenju na meč uživo koji je prekinut i nije dovršen unutar 25 sati ne podliježu otkazivanju. Neke od ovih oklada su tko dobiva žuti karton, tko daje sljedeći gol, tko pobjeđuje u određenom intervalu utakmice kao i sve druge oklade koje su završene. Za oklade koje nisu određene do trenutka prekida utakmice uživo izračunava se koeficijent 1.00.

Odgođena Utakmica

Sportske utakmice mogu se odgoditi iz više razloga. Najčešći razlozi za dosadašnje odgađanje utakmica su ugrožavanje sigurnosti, bolesti igrača, vremenski uvjeti i slično. S obzirom na to da je većina modernih stadiona danas uređena tako da mogu adekvatno reagirati na sve vremenske uvjete, odgađanje utakmica zbog kiše ili snijega je rjeđe nego što je to bio slučaj prije. Također, policija ponekad može iz sigurnosnih razloga zatražiti odgodu utakmica ako procijeni da postoji opasnost od nasilja među gledateljima i slično.

Prema nekim općim pravilima klađenja u slučaju odgode utakmice iz bilo kojeg razloga, utakmica će se čekati 48 sati. Neke kladionice će postaviti ovo vremensko ograničenje više, poput Mozzarta, koji daje rok od 50 sati do konačne odluke o okladama. Ako se događaj ne završi u zadanom roku, oklada se podmiruje po koeficijentu 1.0, odnosno postaje nevažeća. Ali ako se događaj završi, oklada je valjana. Ovo pravilo ne vrijedi za tenis. U tenisu se uvijek čeka kraj meča ili njegovo potpuno otkazivanje.
utakmica odgodjena

Otkazana Utakmica

Otkazani mečevi su zapravo prilično rijetki u praksi, ali se događaju. Razlozi za otkazivanje utakmica mogu biti različiti. Tijekom pandemije COVID-19 koja je zahvatila cijeli svijet, iz preventivnih zdravstvenih razloga, događale su se situacije u kojima su utakmice morale biti otkazane. Osim toga, utakmice se često otkazuju u slučaju prijateljskih utakmica, gdje za momčadi u utakmici stjecanje bodova nije toliko važno.

Također, momčadi koje igraju Duge kup utrke na primjer, neće htjeti igrati dodatne prijateljske utakmice i umjesto toga će se odlučiti za odmor, pa će utakmice otkazati. U slučaju da je utakmica definitivno otkazana, kladionica će poništiti sve oklade vezane za utakmicu. Oklade se podmiruju po tečaju 1.0 i ulozi se vraćaju. Što se tiče kombiniranih oklada koje uključuju otkazani meč, one su i dalje važeće, ali bez tečaja koji je uključen u događaj koji se neće održati.