Najbolje Kladionice » Škola Klađenja » Vodič za esports klađenja na online kladionicama u Hrvatskoj

Vodič za esports klađenja na online kladionicama u Hrvatskoj

Klađenje na esports događaje može biti jednako uzbudljivo kao i klađenje na klasične sportske mečeve. Važno je da poznajete osnovne principe klađenja na esport, kako funkcioniraju uobičajena tržišna klađenja i tečajevi, te kako pronaći najbolju kladionicu kojoj ćete se pridružiti.

Sve navedeno sadržano je u našem detaljnom vodiču za klađenje na esports koji je namijenjen početnicima u ovom području. U nastavku ćete saznati koje su najbolje esport kladionice u Hrvatskoj, koje bonuse možete očekivati ​​i naučiti korak po korak kako se kladiti na esport.

KladionicaBonus
1100% do €400 bonusa + 100 besplatnih vrtnji

Primenjuju se T&C. +18. Mozzart kladionica recenzija.

UZMI BONUS
2 bonus do €1000

Primenjuju se T&C. +18. Germania kladionica recenzija.

UZMI BONUS
3100% bonusa do €100

Primenjuju se T&C. +18. PSK kladionica recenzija.

UZMI BONUS

Najbolje stranice za klađenje na esports događaje u Hrvatskoj

Esports kladionice moraju posjedovati određene karakteristike kako bi se smatrale najboljima na tržištu. Koje su to karakteristike i koje ih kladionice u Hrvatskoj imaju možete pogledati u nastavku:

Esports ponuda

Jedan od najvažnijih čimbenika svakako je izdašna esports ponuda. Najbolja hrvatska kladionica mora ponuditi najpopularnije esports naslove poput CSGO, Rainbow Six, LoL i Dota 2, ali i manje popularne poput League of Legends, Overwatch League, StarCraft II, Rocket League, Fortnite, Call of Duty i mnoge druge.

Odjeljak esports bonusa

Renomirani operateri klađenja, uz raznoliku ponudu događaja, darivat će vas i bogatim asortimanom bonusa kako biste izvukli maksimum iz svog esports klađenja. Ali o bonusima ćemo vam pričati nešto više u nastavku.

Klađenje uživo na esports

Esport događaji, osim za klađenje prije meča, dostupni su i za klađenje u stvarnom vremenu. Prilikom odabira online kladionice, vaš cilj je da se fokusirate na one platforme koje nude opciju klađenja uživo, uz kvalitetne prijenose događaja kao i točne statistike utakmica koje vam mogu pomoći pri donošenju odluke o vrsti oklade koju ćete postaviti.

Mogućnost mobilnog klađenja

Kladionice mogu ponuditi dvije opcije kada je u pitanju mobilno klađenje na esport. Prva je klađenje preko stranica prilagođenih mobilnim uređajima, kojima možete pristupiti putem preglednika s iOS ili Android uređaja. Druga opcija uključuje namjenske aplikacije za klađenje koje možete besplatno preuzeti na svoj pametni telefon. Naravno, prednost dajemo drugoj opciji.

Visina tečajeva

Visina tečajeva igra ključnu ulogu bez obzira na to radi li se o klađenja na tradicionalne sportove ili esport. Kako biste osigurali visoku zaradu, morate igrati mudro i s najboljim tečajevima koje će vam ponuditi popularne domaće kladionice. Stoga, prije konačne oklade, usporedite tečajeve na različitim kladionicama.

Sve gore navedene karakteristike, posjeduju sljedeće kladionice u Hrvatskoj koje smo svrstali u kategoriju najboljih:

Favbet, Germania i Mozzart omogućuju igračima klađenje na esports uživo i prije početka meča, s najboljim tečajevima i bonusima te raznim kladioničarskim tržištima, kako putem računala, tako i putem aplikacija instaliranih na mobilnim uređajima.

Esports bonusi na domaćim kladionicama

Esports bonusi osmišljeni su kako bi motivirali nove ili postojeće igrače da se klade što je više moguće na određenoj platformi. Mogu se pojaviti kao dio redovne ponude operatera, gdje će vrijediti za sve korisnike usluga esport klađenja, ili mogu doći u obliku bonusa dobrodošlice koji se odnosi isključivo na nove igrače. Najbolje hrvatske kladionice, kao što su Favbet, Germania i Mozzart, ponudit će vam sljedeće bonuse koje možete iskoristiti prilikom klađenja na esports:

Bonus dobrodošlice

Promocije dobrodošlice, bez obzira dolaze li sa ili bez promotivnog koda, namijenjene su isključivo igračima koji su upravo otvorili nalog na esports kladionici. Bonus za nove igrače može biti uvjetovan polaganjem depozita ili ih operateri mogu distribuirati bez ikakvog zahtjeva plaćanja. Bonus bez depozita prilično je rijedak, a s dobivenim sredstvima igrači se mogu odmah kladiti na esports.

Za razliku od njih, depozitni bonusi zahtijevaju prethodno ulaganje i predstavljaju postotak od početnog depozita. Na primjer, ako kladionica nudi 100% bonus dobrodošlice, tada će igrač dobiti iznos bonus novca koji će odgovarati izvršenoj uplati. Uz aktivirani bonus od 100%, za početnu uplatu od 50 EUR, igrač će imati 100 EUR na svom nalogu.

Trebate imati na umu da bonusi dobrodošlice dolaze s određenim zahtjevima za klađenje koji moraju biti ispunjeni prije povlačenja novca, stoga pažljivo pročitajte odredbe i uvjete promocija prije nego što ih aktivirate.

Besplatne oklade

Besplatne oklade mogu biti dio paketa dobrodošlice za poticanje novih igrača da se klade na esports, ali mogu predstavljati i zasebnu promotivnu ponudu operatera koja će vrijediti za sve registrirane korisnike. Kladionice mogu dodijeliti besplatne oklade u vrijednosti određenog iznosa, na primjer besplatna oklada od 10€. Također, moguće je da operater igraču omogući besplatno odigravanje prve oklade na esport, točnije, ako je izgubi, vraća mu se uloženi novac.

Cashback

Cashback vrlo često nude najbolje hrvatske kladionice. Kod klađenja na esport Cashback omogućuje igraču povrat određenog postotka novca potrošenog na oklade u određenom razdoblju. Na primjer, povrat od 10% omogućuje igraču povrat 10€ izgubljenog uloga, u slučaju da je njegov ukupni gubitak u predviđenom razdoblju od 7 dana bio 100€. Kladionice vrlo često pružaju i posebno prilagođene bonuse povrata novca za one igrače koji imaju mnogo izgubljenih sredstava na mjesečnoj ili tjednoj bazi.

Tečajevi i vrste oklada

U esportu vaš je cilj pronaći sajt za klađenje koje će vam ponuditi visoke tečajeve kako biste povećali svoju potencijalnu zaradu. Tečajevi klađenja opisuju mogućnost određenog ishoda. Na različitim stranicama za klađenje možete naići na različite formate tečajeva, uključujući decimalne, američke i razlomke koji su najprisutniji.

Zbog svoje jednostavnosti, decimalni tečajevi se najčešće koriste i njihovo razumijevanje je ključno prije nego što se počnete kladiti. Također je važno znati da početni tečajevi nisu fiksni. Kako bi se osigurala dobit za kladionicu, oni će se prilagođavati ovisno o klađenju igrača. Isti je princip i kada je u pitanju klađenje uživo, samo što se u tom slučaju tečajevi mijenjaju kontinuirano ovisno o događajima na meču.

Osnovne i posebne oklade na esports

Kladionice u Hrvatskoj u svojoj ponudi imaju različita tržišta klađenja na esports, od kojih ćete za neka odmah iz naziva zaključiti čemu služe, dok će vam za određena trebati dodatno objašnjenje. Kao i kod klasičnog sportskog klađenja, kod esport klađenja imate osnovnu okladu na pobjednika meča, koja se također naziva Moneyline oklada, Head-to-Head ili Straight. Ovo tržište uključuje klađenje na momčad za koju mislite da će pobijediti u meču.

Osim Moneyline oklada, sljedeća osnovna tržišta klađenja mogu se ponuditi u esport događajima:

Ukupno odigranih mapa: Traži od vas da pogodite broj mapa koje će se odigrati u određenom meču, a daju vam alternative Više/Manje.

Pobjednik mape: U najpoznatijim esports mečevima u CS: GO, League of Legends i Dota 2 od vas će se tražiti da predvidite koji će tim osvojiti određenu mapu.

Prvo ubojstvo: Neke web stranice za klađenje na esport daju vam priliku da se kladite na to tko će prvi ubiti.

Ukupni broj ubojstava: Kao što naziv sugerira, na vama je da predvidite ukupan broj ubojstava koji će biti izvršen u određenom meču na temelju principa Više/Manje.

Osim navedenih osnovnih oklada, tijekom klađenja na esports možete naići i na tzv. specijalitete među kojima izdvajamo sljedeće:

  • Klađenje na tim za koji mislite da će prvi ubiti barona ili zmaja
  • Klađenje na tim koji će prvi ubiti pištoljem u rundi
  • Klađenje na to tko će osvojiti prvu mapu
  • Koliko će ubojstava određeni igrač dobiti
  • Hoće li biti pauze duže od 5 minuta i drugi
  • Korak po korak klađenje na esports

Kako početi?

Klađenje na esports prilično je jednostavno i ne predstavlja problem čak ni za početnike. Može zahtijevati poznavanje određenih tržišta klađenja, kretanja tečajeva i slično, kao što je također slučaj kada je u pitanju sportsko klađenje. Ako ste novi u klađenju na esport, evo sažetog vodiča korak po korak koji će vam pomoći:

Odaberite kladionicu koja nudi klađenje na esport

Prije svega, potrebno je odabrati određenu hrvatsku kladionicu koja nudi esport klađenje. Esports može imati poseban odjeljak na stranici ili biti u ponudi tradicionalnih sportskih događaja. Nakon što ste utvrdili da operater nudi esport, razmotrite druge važne aspekte. To su visina tečajeva, pokrivenost popularnih esport turnira i događaja, te raznolik spektar tržišta klađenja na esport. Najbolje lokalne kladionice nude mogućnost klađenja uživo i putem mobitela, stoga provjerite nudi li vaša stranica i te opcije.

Napravite kladioničarski nalog i izvršite uplatu

Nakon što ste pronašli odgovarajuću kladionicu, vrijeme je da napravite svoj nalog. Za registraciju ćete morati dati podatke kao što su ime, prezime, adresa, e-mail, broj telefona i druge. Poslije kreiranja naloga, sljedeći korak je uplata sredstava koju možete izvršiti različitim sustavima plaćanja ovisno o ponudi operatera. Na raspolaganju vam mogu biti elektronički novčanici, kreditne i debitne kartice, bankovni transferi, kriptovalute i slično. U skladu sa zahtjevima minimalnog depozita, koristeći bilo koji od dostupnih načina plaćanja, prenesite sredstva na kladioničarski nalog.

Detaljno istražite esport ponudu i stavite svoju prvu okladu

Sada kada imate dovoljno sredstava na novom nalogu, možete se početi kladiti. Ali prije samog čina klađenja, preporučujemo da temeljito istražite esport odjeljak operatera kako biste vidjeli događaje u ponudi. Također, može biti korisno usporediti tečajeve dostupnih događaja s onima na drugim stranicama za klađenje, kako biste bili sigurni da ste odabrali najkonkurentnije. Nakon što ste se odlučili za događaj i kladioničarsko tržište te odredili iznos željene oklade, položite svoju prvu esports okladu.

FAQ

Je li klađenje na esport legalno u Hrvatskoj?

Klađenje na esports legalno je u Hrvatskoj na svim domaćim sajtovima klađenja koji imaju važeću dozvolu za rad izdanu od strane regulatornih tijela. Osim legalnog klađenja na stranicama s domaćom dozvolom, igrači se mogu kladiti na esport na stranim kladionicama koje imaju valjane licence kao što su Curacao, MGA i druge.

Gdje se mogu kladiti na esports u Hrvatskoj?

Najbolje hrvatske online kladionice, među kojima su Mozzart, Germania i Favbet, nude mogućnost klađenja na esport događaje. Esports klađenje na ovim stranicama dostupno je i prije početka meča i u stvarnom vremenu.

Koje bonuse nude najbolje hrvatske esports kladionice?

Ponuda domaćih kladionica obično uključuje bonus dobrodošlice, sa ili bez uplate kao uvjeta aktivacije, koji je namijenjen novoregistriranim igračima. Osim njih, igrači mogu računati i na druge promocije kao što su besplatne oklade, povrati novca i ostalo.

Mogu li se kladiti na esport besplatno prije nego što uložim pravi novac?

Klađenje na esports događaje bez ulaganja pravog novca moguće je samo u slučaju aktivacije odgovarajućih bonusa koje nude najbolje esports kladionice. Promocije koje to omogućuju su bonus bez depozita i besplatne oklade, ali ih operateri ne nude često.

Jeli esports klađenje dostupno putem mobilnih uređaja?

Što se tiče najboljih domaćih kladionica, odgovor je da. Igrači mogu koristiti preglednike za pristup stranicama za klađenje koje su prilagođene mobilnim uređajima ili namjenske aplikacije koje mogu besplatno preuzeti na svoje iOS ili Android uređaje.