Draw No Bet: Značenje i Gdje Možete Igrati?

Sigurno ste u tražilicu upisali “Draw no Bet što znači?”, što vas je dovelo do našeg teksta. Na pravom ste mjestu, jer smo za vas pripremili detaljno objašnjenje Draw No Bet oklade. DNB 1/2, ili kako se još naziva i W1 / W2, ili pobjeda bez neriješenog, je vrsta oklade koja nudi više šansi za pobjedu od standardnih 1×2 oklada. Još jedna važna značajka DNB-a je njegova jednostavnost. Dakle, ako ste neiskusni u klađenju, ne brinite, brzo ćete usvojiti osnovne principe klađenja Draw No Bet klađenja. Upravo zbog ovih pogodnosti ugledne kladionice u Hrvatskoj će vam omogućiti da odaberete ovu opciju klađenja na svom listiću. Za više informacija, nastavite čitati.

Draw No Bet Značenje

Draw No Bet, poznata kao DNB ili kao pobjeda bez neriješenog je vrsta oklade koja vam omogućuje klađenje na pobjedu “domaćih” ili “gostujuću” timova. To znači da neriješeni rezultat nije uključen u ove oklade. Ovo posebno je popularna vrsta oklade u nogometnim utakmicama gdje se osim oznake Draw No Bet mogu vidjeti i oznake W1 (pobjeda domaćina) i W2 (pobjeda gostiju). Također, ponekad će u tablicama na web stranici kladioničara biti upisano DNB1 ili DNB2 umjesto W1 / W2.

Ako se kladite s DNB na nogometnu utakmicu koja završi neriješeno, uložena sredstva će vam biti u potpunosti vraćena. Tako ostajete na nuli i ne štetite svom bankroll-u. Budući da ova vrsta oklade ne poznaje remi za razliku od 1×2, u tom će slučaju vaše šanse za dobitak biti veće. Objasnit ćemo malo detaljnije ispod:

  • na okladi 1×2 gdje postoje 3 moguća rezultata, s matematičke točke gledišta imate 33% šanse za pobjedu
  • na DNB/W okladi gdje su samo 2 ishoda moguća, s matematičke točke gledišta, imate 50% šanse za pobjedu

draw no bet hrvatska

Klađenje na Winner ili DNB

Što je DNB1 ili W1?

Kao što smo spomenuli na početku teksta, DNB1 ili W1 predstavlja pobjedu domaće momčadi u utakmici. U slučaju da se utakmica odigrava između Real Madrida i Liverpoola na stadionu Santiago Bernabéu, Real će biti označen oznakom W1. Ako se kladite na pobjedu domaćina utakmice, a on izgubi u utakmici, novac vam se vraća i niste na gubitku.

Dakle, ovdje nije poanta označiti favorite i autsajdere, već samo domaćine i gostujuće momčadi. Je li određena momčad autsajder ili favorit za pobjedu u određenoj utakmici, tečaji govore. Konkretno, za W1 (domaćini pobjeđuju), izgledi se izračunavaju na sljedeći način ako imate informacije iz 1×2 oklade:

  • DNB1/W1 (domaćini pobjeđuju) – (1-1 / Tečajevi u ždrijebu) x izgledi za pobjedu domaće momčadi

Odnosno, pretpostavimo da je Real favorit u utakmici protiv Liverpoola s tečajem 1.8 za pobjedu, koeficijent bi se izračunao na sljedeći način:

  • DNB1/W1 – (1-1 / 3,3) x 1,8 = 0,7 x 1,8 = 1,26

Naravno, kladionice će napraviti malu razliku u odnosu na ovaj rezultat, ali otprilike će se tako postaviti tečaje Draw No Bet oklada.

Što je DNB2 ili W2?

DNB2 ili W2 u Draw No Bet okladama predstavlja pobjedu gostujućeg tima. Ako pretpostavimo da je utakmica iz prethodnog primjera između Real Madrida i Liverpoola odigrana na stadionu Anfield Road, onda bi Real Madrid imao oznaku DNB2 umjesto oznake DNB1. Ako se kladite na pobjedu gostujućeg tima i utakmica završi s 0:0,1:1 i slično, uložena sredstva će vam se vratiti. Kao i kod W1, možete izračunati šanse za pobjedu DNB2 tima kada imate pristup tečajima za oklade 1×2 na sljedeći način:

  • DNB2/W2 (pobjeda gostiju) – (1 – 1 / Tečajevi za neriješeno) x tečajevi za pobjedu

Odnosno, pretpostavimo da je gostujući tim imao tečaj 4.2 za pobjedu u 1×2, tada bi ovaj proračun izgledao ovako:

  • DNB2/W2 – (1 – 1 / 3,3) x 4,2 = 0,7 x 4,2 = 2,94

pobjeda bez nerijesnog

Koja kladionica u Hrvatskoj nudi Draw No Bet opciju?

S obzirom na to da ova vrsta oklade nudi više šansi za dobitak od oklada s tri ishoda, prilično je popularna u hrvatskim kladionicama. Neke od tri najpopularnije kladionice na našem području koje će vam omogućiti da na listić stavite Draw No Bet s dobrim tečajem su Mozzart, Germania i Favbet. Više o ovim kladionicama u nastavku.

Germania

germaniaSportsku kladionicu Germania je davne 1998. godine osnovala Germania sport d.o.o kompanija. Ovaj operater ima licencu Ministarstva financija Republike Hrvatske. Germania kladionica nudi novim igračima atraktivan sportski bonus dobrodošlice od 200% do 3500 KN. Minimalni depozit je 30 kuna. Maksimalni iznos bonusa dobrodošlice za prvu uplatu je 500 KN, za drugu 1000 KN, a za treću 2000 KN. Za standardno online i sportsko klađenje uživo, uvjeti klađenja se razlikuju. Tipična oklada se računa kao 100% depozita na listiće s najmanje 4 događaja i minimalnim tečajem od 1.45. Kada govorimo o klađenju uživo, uvjeti klađenja se računaju kao 20% depozita na listiće s najmanje 2 događaja i tečajem od minimalno 1.20.

Mozzart

mozzartKao i prethodna kladionica, Mozzart već duže vrijeme pruža usluge klađenja. 2001. godine ovaj operater je počeo s radom i ima jednu od najprestižnijih licenci u industriji klađenja koju izdaje Malta Gaming Authority. Ponuda sportske dobrodošlice u Mozzart-u je 100% do maksimalno €100. Osim besplatnih sredstava, svaki novi Mozzart igrač dobiva i €20 bonusa za besplatne oklade. Kako bi korisnik aktivirao besplatne oklade, mora uložiti minimalno €5 u klađenje na bilo koji sportski događaj. Tečaj za ovu okladu mora biti 1.2. Prije povlačenja, korisnici moraju ispuniti uvjete za klađenje. Igrač se mora kladiti najmanje 4 puta s tečajem 1.35 i na najmanje četiri događaja prije povlačenja sredstava.