Najbolje Kladionice » Škola Klađenja » Dvoznak / Dupla Šansa

Dvoznak ili Dupla Šansa u Klađenju

Oklade na dvoznak povećavaju vaše šanse za pobjedu u usporedbi s tradicionalnim oblicima klađenja kao što je 1×2. Ova vrsta oklade s niskim rizikom omogućuje vam kombiniranje dva moguća rezultata utakmice u jednu okladu. Odnosno, možete podržati dva različita ishoda (pobjeda doma i neriješeno, pobjeda gostiju i neriješeno ili pobjeda doma i pobjeda u gostima) s jednim ulogom.

Međutim, koeficijenti za ovu okladu obično su niži od ostalih tržišta klađenja. Kako biste dodatno povećali svoje šanse za dobitak, savjetujemo vam da temeljito istražite timove prije nego uložite okladu. Također, ako odaberete dvoznak okladu, savjetujemo vam da se kladite na nogomet, košarku i druge utakmice u legalnim i renomiranim kladionicama kako biste bili sigurni i zaštićeni od prijevara.
dvoznak ili dupla sansa, primjer igre u kladionici

Što je dvoznak ili dupla šansa?

Uz tradicionalne oklade kao što je 1×2, možete se kladiti na dva moguća ishoda sportskog događaja. To su pobjeda domaćina, pobjeda gostiju ili neriješeno. Budući da utakmica može završiti na tri moguća načina, vaše šanse za pobjedu bile bi 33% bez obzira koji ishod odaberete. Doduše, postoje određeni čimbenici koji, ako su dobro poznati, mogu povećati vaše šanse za pobjedu, ali ih nikada nije lako odrediti.

Za razliku od oklada 1×2, dupla šansa ili dvoznak je oklada koja uključuje dva moguća ishoda. Budući da postoje dva moguća načina za završetak igre, dvoznak oklada daje 66% šanse za pobjedu. U biti, kao što možete zaključiti, dvoznak vam daje dvostruko veće šanse od oklade 1×2 (2 x 33% = 66%).

U kladionicama se dvoznak ili dupla šansa označava s 12, 1X ili X2, ovisno o tome koji od dva ishoda odaberete. U nastavku ćete malo detaljnije saznati što znače ove oznake.

12 oklada (domaći tim / gostujući tim)

Oznaka 1 predstavlja pobjedu domaćina. 2 predstavlja pobjedu gostujuće ekipe. Dakle, u biti bi se u okladi 12 istovremeno kladili na pobjedu domaćina i gostujuće momčadi. U slučaju da utakmica završi neriješeno, vaša oklada će biti izgubljena. Ako bi netko od momčadi pobijedio, dobili bi profit od uloga.
dvoznak primjer 12 oklade na kladionici

1X (domaći tim / neriješeno)

1 je kao što smo rekli pobjeda domaćina, dok oznaka X predstavlja neriješeni ishod utakmice. Vaša 1X oklada izgubila bi jedno u slučaju da gostujući tim pobijedi u utakmici.
dvoznak, primjer 1x oklade na kladionici

X2 (neriješeno / gostujući tim)

X je neriješeno, dok 2 predstavlja pobjedu gostujućeg tima. U ovoj okladi gubite okladu ako pobijedi domaći tim.

Dvoznak oklada prilično je popularna u nogometu, jer se često događa da utakmice završe neriješeno. No, duplu šansu možete pronaći u drugim sportovima gdje postoji mogućnost da niti jedna momčad ne pobijedi. Neki od ovih sportova u kojima je dvostruko klađenje također popularno su rukomet, košarka, hokej na ledu i još mnogo toga. S druge strane, pojedine utakmice nemaju mogućnost remija. U tim sportskim događajima, kao što su teniski mečevi, odbojkaške utakmice i slično, ne mogu se postavljati oklade na duplu šansu.

Oklade na duplu šansu mogu biti vrlo korisne u utakmicama između momčadi jednakih snaga. Odabrati pobjednika za takav sportski događaj puno je teže nego kada je jedna strana veliki favorit. Šanse za pobjedu domaćina ili gostujuću pobjedu vjerojatno će biti izjednačene. Povremeno su dostupne posebne oklade koje kombiniraju okladu dvostruke šanse s drugom vrstom oklade. Na primjer, u nogometnim utakmicama možete naići na posebnu okladu kao što je Više/Manje i dvostruku šansu. Vaša bi oklada izgledala ovako: X1 i Više od 2,5 gola.

Primjeri dvoznaka

U sljedećem tekstu moći ćete naučiti kako dvostruka šansa funkcionira u praksi. Upoznat ćemo vas sa svim primjerima ove oklade i objasniti kada dobivate, a kada ne. Za primjer ćemo uzeti sve utakmice koje Hrvatska igra na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Odnosno, uzet ćemo utakmice Hrvatska/Maroko, Hrvatska/Belgija i Hrvatska/Kanada.

 1. Recimo da ste se kladili na utakmicu između Maroka i Hrvatske, gdje ste se odlučili za 1X okladu.
Utakmica 1X 12 X2
Maroko/Hrvatska 1.90 1.32 1.22

Po tečaju se vidi da je Hrvatska favorit u odnosu na Maroko. Da bi vaša oklada uspjela, utakmica bi morala završiti jednim golom više na strani Maroka. Također, pobijedili bi da je ishod utakmice bio neriješen. Vaša bi oklada bila izgubljena da Hrvatska dobije utakmicu, koja u biti ima veće šanse za pobjedu od Maroka.

Da ste u ovaj meč uložili 50 kuna i osvojili 1X okladu, s tečajem od 1.90, vaša bi se zarada mogla izračunati na sljedeći način:

 • 50 x 1,90 = 95 kuna

Tako bi zaradili 45 kuna dobitka i vratili početni ulog od 50 kuna.

 1. Sljedeća utakmica je susret između Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu 2022., gdje ćemo pretpostaviti da se kladite na X2.
Utakmica 1X 12 X2
Hrvatska/Belgija 1.81 1.31 1.27

U ovom slučaju, vaša bi oklada bila dobitna ako utakmica završi neriješeno ili Belgija pobijedi. Pobijedi li Hrvatska, izgubili bi početni ulog. Pretpostavit ćemo da ste uložili 100 kuna u neriješeno ili pobjedu na strani Belgije. Vaš dobitak bi se mogao izračunati na sljedeći način:

 • 100 x 1.27 = 101.27 kuna

Kao što vidite, dobit bi vam bila samo 1,27 KN i vratili biste početnu okladu od 100 kuna. Za veću zaradu morali bi uložiti puno više, s obzirom na to da se Belgija smatra velikim favoritom za pobjedu u ovoj utakmici.

 1. Posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu je između Kanade i Hrvatske, gdje ćemo pretpostaviti da se kladite na pobjedu bilo koje momčadi. Odnosno, pretpostavit ćemo da ste se odlučili za 12 okladu.
Utakmica 1X 12 X2
Hrvatska/Kanada 1.15 1.30 2.25

U ovom slučaju, vaša bi oklada bila dobitna nezavisno od toga da li Hrvatska ili Kanada dobiju utakmicu. Ako bi utakmica završila neriješeno, izgubili bi uložena sredstva. Pretpostavimo da se kladite 150 KN na 12 okladu. Vaš dobitak se može izračunati na sljedeći način:

 • 150 x 1.30 =195 kuna

Tako bi ostvarili dobit od 45 KN i vratili početna ulaganja u iznosu od 150 KN.

Zašto je pametno kladiti se na dvoznak

Oklade na duplu šansu stekle su široku popularnost iz nekih očitih razloga. Te razloge možete vidjeti u donjoj tablici.

 • Kladite se na dva ishoda umjesto na jedan od tri ponuđena
 • Šanse za uspješno predviđanje su 66% umjesto 33% koliko postoji kod 1×2 klađenja
 • Znatno manji rizik od gubitka u odnosu na druga tržišta klađenja
 • Dvoznak oklada može se kombinirati s drugim tržištima klađenja i stvoriti posebnu okladu

Iako postoje brojne prednosti ove oklade, postoji jedan očiti nedostatak. Dvostruka šansa ima znatno niže tečajeve u odnosu na oklade 1×2. Ali više o tečajevima možete vidjeti u nastavku.

Dvoznak i tečajevi

Na primjerima utakmica između Hrvatske i Maroka, Belgije i Kanade, mogli ste upoznati kako se kreću tečajevi za klađenje na dvoznak. Vjerojatno ste primijetili da se mogu osvojiti nešto manji iznosi ako se kladite na dva ishoda u jednoj okladi, u usporedbi s klađenjem na jedan ishod. Dakle, dvostruka šansa može vam donijeti manji profit. Čak i ako dobijete okladu, pokrivanje dva ishoda tehnički znači da ste izgubili jednu od svojih oklada.

Kladionice u suštini postavljaju koeficijente na duplu šansu na sljedeći način:

 • Domaći tim -> Y
 • Gostujuća momčad -> Z

Tečajevi na Y i remi -1X

 • (Tečaj za Y x šanse za neriješeno) / (Tečaj Y + izgledi za neriješeno)

Tečajevi na Y i Z – 12

 • (Tečaj za Y x šanse za Z) / (Tečaj Y + izgledi za Z)

Tečajevi na Z i remi – X2

 • (Tečaj Z x šanse za neriješeno) / (Tečaj Z + šanse za neriješeno)